program

   

7 czerwca (środa) Targi otwarte dla publiczności godz. 10.00-18.00

   

10.00 - 18.00

Indywidualne konsultacje z dietetykiem, analiza składu i masy ciała - Akademia Skutecznej Diety – stoisko, hala B

    10.15 - 11.15 Diety alternatywne – plusy i minusy. Nabiał – przodującym lub całkowicie wykluczonym produktem wśród diet - seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, I piętro, sala konferencyjna 1C
    11.30 - 12.30 Cukier, tłuszcz i sól - uzależnienie i ryzyko zdrowotne - seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, I piętro, sala konferencyjna 1C
    13.00 - 14.00 Niemalejący trend dietetyczny w branży spożywczo-gastronomicznej - seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, I piętro, sala konferencyjna 1C
    14.15 - 15.15 Podstawy dietetyki. NNKT ryb jednym z najważniejszych związków w diecie - seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, I piętro, sala konferencyjna 1C
  3 razy dziennie Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala B
   

8 czerwca (czwartek) Targi otwarte dla publiczności godz. 10.00-18.00

   

10.30 - 12.00

Krzysztof Szulborski - Pierwsza praca. Co warto wiedzieć? Fachowe porady Szefa Kuchni. Techniki krojenia warzyw* - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1C

    10.30 - 11.30 Adam Woźniak - Co ważniejsze smak czy wygląd? Jaki wpływ ma piękna aranżacja talerza na smak potrawy.* Spotkanie z degustacją - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1B
    12.00 - 13.30 Jacek Majcherek - Praktyka i darmowe staże w zagranicznych restauracjach. Czy to się opłaca i jaki ma wymierny wpływ na pracę w polskich warunkach?* - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1B
    13.00 - 14.00 Jacek Kempa - BBQ czy grillowanie? Czym różni się jedno od drugiego?* Spotkanie z degustacją - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1C
    15.00 - 15.20 Ceremonia wręczenia nagród w konkursie Mercurius Gedanensis Targów Foodexpo i Polfish oraz Pucharu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - scena, hala B
  3 razy dziennie Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala B
   

9 czerwca (piątek) Targi otwarte dla publiczności godz. 10.00-16.00

   

10.00 - 11.30

Mariusz Gachewicz - Nowoczesna Kuchnia w starych ruinach zamkowych. Czy to jest w ogóle możliwe?* Spotkanie z degustacją - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1B

    10.30 - 11.30 Andrzej Ławniczak - Tradycja i regionalizm. Najpopularniejsze dania regionalne Polski.* Spotkanie z degustacją - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1C
    12.00 - 13.00 Tomasz Deker - Jak tworzyć kreatywne desery w restauracjach.* Degustacja mini pralin - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1C
    12.30 - 14.00 Krzysztof Gradzewicz - Własne wędliny i pieczone mięsa. Jak to poprawnie wykonać?* Spotkanie z degustacją - wykład i prelekcja mistrza kuchni, I piętro, sala konferencyjna 1B
  3 razy dziennie Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala B
Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie - stan na dzień 13 marca 2017

*w szkoleniach udział płatny, obowiązuje wcześniejsza rejestracja mailowa: targispozywcze2017@mtgsa.com.pl
Informacja powinna zawierać nazwę i profil szkoły/klasy, liczbę uczniów i opiekunów, (przy udziale indywidulanym wystarczy imię i nazwisko osoby), tytuł i datę szkolenia.
Organizator potwierdzi mailowo przyjęcie zgłoszenia.
Szkolenie bilet 10 zł/osoba – wejściówki należy zakupić w kasie, po uprzednim potwierdzeniu mailowym dostępności miejsc na dane szkolenie. Liczba miejsc ograniczona.